cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krkonošský toč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg brambor, 3/4 l mléka, 1/2  vejce, 12 lžic škvarků, mletý pepř, 4 stroužky česneku, majoránka, 8 dkg oleje, 9 lžic strouhanky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory rozstrouháme. Dáme na síto a necháme okapat do mísy. Pak vodu slijeme a zbylý škrob si ponecháme. Brambory spaříme horkým mlékem, přidáme nadrobno rozsekané škvarky, vejce, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl a strouhanku, promícháme, a je-li těsto řídké, přidáme trochu mouky a zbylý škrob. Pekáč vymažeme tukem, vlijeme těsto, uhladíme nožem a pečeme v prudce rozpálené troubě dorůžova asi 20 minut. Horký stočíme v závin. Podáváme k němu kysané zelí nebo zeleninový salát.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1979x    verze pro tisk

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette