cpt. Cook
 

Brambory zapečené s masem

Brambory zapečené s rajčaty

Brambory zapečené s rajčaty po plovdivsku

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Cumberlandský koláč s křupavým povrchem
(Crispy-topped Cumberland pie)

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Gratinované brambory s houbami
(Gratin de pommes de terre aux champignons des bois)

Irsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Irské farmářské brambory

Farmer's potatoes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg brambor, 1/2 lžíce másla, 17.15 dkg prorostlé slaniny, 1/2  cibule, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře, 1.15 dl smetany, 3 lžíce mléka, 10 dkg tvrdého sýra, 1/2  šalotka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory nakrájené na plátky povaříme ve vodě 5 - 10 minut, aby změkly, potom vodu slejeme. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Na pánvi osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky spolu s cibulí krájenou na tenké půlměsíčky. Když cibule změkne, směs dosolíme a opepříme. Do vymazané zapékací mísy klademe polovinu brambor. Na ně navrstvíme cibulovou směs a na ni druhou polovinu brambor. Smetanu smícháme s mlékem a zalijeme jí brambory, poklademe povrch tenkými plátky tvrdého irského sýra. Nahoru ještě přijdou tenká kolečka šalotky. Zapékáme asi půl hodiny, než je vše měkké a povrch zlatý.
vloženo 22.02.2012    zobrazeno 5251x    verze pro tisk

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory