cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Irské farmářské brambory

Farmer's potatoes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg brambor, 1/2 lžíce másla, 17.15 dkg prorostlé slaniny, 1/2  cibule, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře, 1.15 dl smetany, 3 lžíce mléka, 10 dkg tvrdého sýra, 1/2  šalotka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory nakrájené na plátky povaříme ve vodě 5 - 10 minut, aby změkly, potom vodu slejeme. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Na pánvi osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky spolu s cibulí krájenou na tenké půlměsíčky. Když cibule změkne, směs dosolíme a opepříme. Do vymazané zapékací mísy klademe polovinu brambor. Na ně navrstvíme cibulovou směs a na ni druhou polovinu brambor. Smetanu smícháme s mlékem a zalijeme jí brambory, poklademe povrch tenkými plátky tvrdého irského sýra. Nahoru ještě přijdou tenká kolečka šalotky. Zapékáme asi půl hodiny, než je vše měkké a povrch zlatý.
vloženo 22.02.2012    zobrazeno 4891x    verze pro tisk

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette