cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Moravský bramborový chléb

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1/2 kg hladké mouky, 3 dl mléka, 1/2  vejce, 15 dkg másla, sůl, 3 dkg kvasnic
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vychladlé uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a s moukou, mlékem, vejcem, droždím, solí a máslem zpracujeme na tužší těsto, které necháme dobře vykynout. Po vykynutí z něho vytvarujeme bochník, který pozvolna pečeme na plechu v mírně vyhřáté troubě. Těsto musí být tuhé, aby se při pečení bochník nerozjel.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1595x    verze pro tisk

Morbiflette