cpt. Cook
 

Hrachová se zeleninou

Hrachová slovenská

Hrachová z předvařeného hrachu s mlékem

Hrachový krém

Hrachový krém po alsasku
(Velouté de pois cassés)

Hrstková luštěninová

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kirmizi mercimek corbasi

Polévka z červené čočky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 šálek červené čočky, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2 kostka bujónu (masox), 3 šálky vody, sůl, 1/2 lžička mleté papriky, cayenský pepř, 1/2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Červenou čočku vypereme a cibuli a mrkev nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme. Do středně velkého hrnce dáme vodu, uvedeme k varu, rozpustíme bujón a přidáme čočku, mrkev a cibuli. Vaříme asi 20 minut. Až se vše uvaří, všechno rozmixujeme, aby se vytvořila jemná krémovitá polévka. Pokud bude příliš hustá, přidáme více horké vody, popřípadě dosolíme nebo podle chuti můžeme přidat pár kapek citronové šťávy. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mletou papriku a špetku pepře a touto směsí zdobíme horkou polévku, kterou ihned podáváme. Přílohou může být bílý chléb ekmek.
vloženo 27.09.2008    zobrazeno 1989x    verze pro tisk

Klášterní polévka ze zralých fazolí

Laganelle e ceci
(Cizrnová polévka s těstovinami)

Linsesupp
(Čočková polévka po alsasku)

Luštěninová polévka na kyselo

Marocká kuřecí polévka

Nudle s boby

Páskové nudle s fazolemi

Polévka luštěninová základní

Polévka z černých fazolí se sladkým bramborem

Polévka z čočky

Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky

Polévka z loupaného hrachu
(Soupe aux pois cassés)

Polévka ze zralých fazolí