cpt. Cook
 

Hrachová se zeleninou

Hrachová slovenská

Hrachová z předvařeného hrachu s mlékem

Hrachový krém

Hrachový krém po alsasku
(Velouté de pois cassés)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrstková luštěninová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hrst hrachu, 1/2 hrst čočky, 1/2 hrst fazolí, 1/2 hrst krupek, 1/2 hrst ovesných vloček nebo rýže, 1/2 lžíce tuku, 1/2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1.15 l vody,  trochu bujónu (masox), majoránka, česnek, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Luštěniny přebereme, promyjeme a namočíme asi na 12 hodin. Potom vaříme a do téměř měkkých luštěnin přidáme vařit rýži nebo ovesné vločky. Rýži nejprve v několika vodách opereme. Mezitím si připravíme cibulovou jíšku z drobně nakrájené cibule, tuku a mouky. Polévku touto jíškou zahustíme a povaříme ještě několik minut. Dochutíme masoxem, solí, česnekem a majoránkou. Luštěniny vaříme v nesolené vodě, solíme, až když jsou téměř uvařené.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1293x    verze pro tisk

Kirmizi mercimek corbasi
(Polévka z červené čočky)

Klášterní polévka ze zralých fazolí

Laganelle e ceci
(Cizrnová polévka s těstovinami)

Linsesupp
(Čočková polévka po alsasku)

Luštěninová polévka na kyselo

Marocká kuřecí polévka

Nudle s boby

Páskové nudle s fazolemi

Polévka luštěninová základní

Polévka z černých fazolí se sladkým bramborem

Polévka z čočky

Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky

Polévka z loupaného hrachu
(Soupe aux pois cassés)

Polévka ze zralých fazolí