cpt. Cook
 

Hrachová s těstovinami

Hrachová se zeleninou

Hrachová slovenská

Hrachová z předvařeného hrachu s mlékem

Hrachový krém

Hrachový krém po alsasku
(Velouté de pois cassés)

Hrstková luštěninová

Kirmizi mercimek corbasi
(Polévka z červené čočky)

Bulharsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Klášterní polévka ze zralých fazolí

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  4 dkg fazolí, 10 g oleje, 2 dkg cibule, 10 dkg mrkve, 10 g celeru, 3 dkg rajčat, 1.15 dkg paprik, 3 g máty peprné, 3 g zelené petrželky, 3 ml octa
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné a omyté zralé fazole zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, zamícháme a ohříváme až do varu a vaříme 5 minut. Zahřívání prerušíme a fazole 6x propláchneme ve studené vodě. Znovu zalijeme studenou vodou, přidáme olej, cibuli nakrájenou na drobno, mrkev a celer nakrájené na kousky a vaříme na mírném ohni. Ihned jak se fazole svaří, přidáme papriky nakrájené na kousky. Po 15 minutách přidáme rajčata nakrájená na kousky a drobně posekanou mátu. Dochutíme solí, vaříme ještě 15 minut a potom přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2057x    verze pro tisk

Laganelle e ceci
(Cizrnová polévka s těstovinami)

Linsesupp
(Čočková polévka po alsasku)

Luštěninová polévka na kyselo

Marocká kuřecí polévka

Nudle s boby

Páskové nudle s fazolemi

Polévka luštěninová základní

Polévka z černých fazolí se sladkým bramborem

Polévka z čočky

Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky

Polévka z loupaného hrachu
(Soupe aux pois cassés)