cpt. Cook
 

Hrachová s těstovinami

Hrachová se zeleninou

Hrachová slovenská

Hrachová z předvařeného hrachu s mlékem

Hrachový krém

Hrachový krém po alsasku
(Velouté de pois cassés)

Hrstková luštěninová

Kirmizi mercimek corbasi
(Polévka z červené čočky)

Klášterní polévka ze zralých fazolí

Laganelle e ceci
(Cizrnová polévka s těstovinami)

Linsesupp
(Čočková polévka po alsasku)

Luštěninová polévka na kyselo

Marocká kuřecí polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nudle s boby

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg perlových nudlí, 215 dkg bobů, 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2 l masového vývaru, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř, tvrdý sýr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kastrolu s nevelkým množstvím osolené horké vody dáme vařit boby, namočené od předcházejícího večera. Ke konci vaření osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na nudličky, pokrájený česnek a petržel. Osmaženou slaninu a zeleninu dáme do kastrolu, přidáme teplý masový vývar, osolíme, opepříme a dovaříme do konce.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu, zamícháme a necháme několik minut povařit. Podáváme v polévkové míse, strouhaný sýr zvlášť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1857x    verze pro tisk

Páskové nudle s fazolemi

Polévka luštěninová základní

Polévka z černých fazolí se sladkým bramborem

Polévka z čočky

Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky

Polévka z loupaného hrachu
(Soupe aux pois cassés)