cpt. Cook
 

Hrachová s těstovinami

Hrachová se zeleninou

Hrachová slovenská

Hrachová z předvařeného hrachu s mlékem

Hrachový krém

Hrachový krém po alsasku
(Velouté de pois cassés)

Hrstková luštěninová

Kirmizi mercimek corbasi
(Polévka z červené čočky)

Klášterní polévka ze zralých fazolí

Laganelle e ceci
(Cizrnová polévka s těstovinami)

Linsesupp
(Čočková polévka po alsasku)

Luštěninová polévka na kyselo

Marocká kuřecí polévka

Nudle s boby

Páskové nudle s fazolemi

Polévka luštěninová základní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z černých fazolí se sladkým bramborem

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  2 lžíce olivového oleje, 2  cibule, 3 stroužky česneku, 1.15 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžička drceného kmínu, 1/4 lžičky anýzu, mletý pepř, 2 l kuřecího vývaru nebo zeleninového, 60 dkg černých fazolí vařených nebo z konzervy, 2  topinambury, sůl, 1/2 šálku bílého jogurtu, 1/2  limetka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém (kameninovém) hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, občas promícháme, dokud nezačne zlátnout, asi 8 minut. Přidáme nasekaný česnek, koriandr, kmín, anýz a mletý pepř, půl minuty mícháme, aby se vůně spojily. Zalijeme vývarem, přidáme fazole a oloupané sladké brambory nakrájené na menší kostky. Oosolíme, přivedeme k varu a na staženém plameni odkryté povaříme, dokud není zelenina měkká, asi 15 minut. Děrovanou naběračkou vyjmeme do misky třetinu fazolí a brambor. Zbytek rozmixujeme na pyré. Do něj vrátíme zeleninu, podle chuti dosolíme, opepříme. Podáváme s kopečkem jogurtu a tenkým kolečkem limetky.
vloženo 17.08.2014    zobrazeno 1356x    verze pro tisk

Polévka z čočky

Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky

Polévka z loupaného hrachu
(Soupe aux pois cassés)