cpt. Cook
 

Hrachová se zeleninou

Hrachová slovenská

Hrachová z předvařeného hrachu s mlékem

Hrachový krém

Hrachový krém po alsasku
(Velouté de pois cassés)

Hrstková luštěninová

Kirmizi mercimek corbasi
(Polévka z červené čočky)

Klášterní polévka ze zralých fazolí

Itálie - Kampánie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Laganelle e ceci

Cizrnová polévka s těstovinami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg cizrny, 1/2 lžička jedlé sody, 3 lžíce olivového oleje, 2 l vody, sůl, 20 dkg těstovin laganelle, 1/2 stroužek česneku, mletý pepř, 1/2 sklenky olivového oleje, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cizrnu den předem namočte s jedlou sodou. Před vařením vodu slejte a dejte do hrnce s čistou vodou a olejem. Přikrytá pokličkou se cizrna vaří, dokud není měkká, asi 4 hodiny. Potom se nechají zavařit těstoviny laganelle, přidá se také jemně nasekaný česnek, sůl a pepř. Hotovou polévku nalijte do polévkové mísy a smíchejte s olejem a jemně nakrájenou petrželkou. Zamíchejte a podávejte.
vloženo 02.05.2010    zobrazeno 995x    verze pro tisk

Linsesupp
(Čočková polévka po alsasku)

Luštěninová polévka na kyselo

Marocká kuřecí polévka

Nudle s boby

Páskové nudle s fazolemi

Polévka luštěninová základní

Polévka z černých fazolí se sladkým bramborem

Polévka z čočky

Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky

Polévka z loupaného hrachu
(Soupe aux pois cassés)

Polévka ze zralých fazolí