cpt. Cook
 

Karbanátky se žampióny

Karbanátky ve smetanové omáčce

Karbanátky z pečeného masa

Karbanátky z uzeného masa

Karbenátky na grilu

Karbenátky se sýrem na grilu

Karpatské šišky

Kebapčata

Kedlubnový parmentier
(Hachis parmentier au chou-rave)

Kefta a kuskus s grilovanými meruňkami

Kefta tažín

Kjufty
(Kofta)

Kjufty na karí

Klasická sekaná po americku
(Classic meat loaf)

Klopsy ve smetanové omáčce

Knedlíčky v citrónové omáčce

Kokosovo-harisové masové kuličky

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kořeněné masové kuličky Čcha-Wan-Tsi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  315 dkg mletého masa, 1/2  cibule, 1/2 lžička mletého zázvoru, mletá skořice, koriandr, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce smetany, 1/2 lžíce vody, 1/2 lžíce bambusových výhonků, 1/2 lžíce desertního vína, pálivá paprika, 1/2 lžičky glutasolu, 1/2 lžíce škrobové moučky, sůl, rostlinný olej, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemně mleté maso důkladně promícháme s jemně nakrájenou cibulí, mletým zázvorem, koriandrem, skořicí, sójovou omáčkou, smetanou, vodou, drobně usekanou zeleninou (bambusové výhonky můžeme nahradit celerem, zelím, špenátem), vínem, pálivou paprikou, glutasolem, drcenými máčenými krevetkami (ty nemusí být) a škrobovou moučkou. Podle potřeby dosolíme.

www.tacos.cz Směs dobře prohněteme. Pak z ní tvarujeme drobné kuličky o průměru asi 2 cm, lehce je obalíme ve škrobové moučce a usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova ze všech stran. Uložíme na mísu vyloženou listy hlávkového salátu a podáváme se sójovou omáčkou nebo se směsí pepře a soli, do které se kuličky při jídle namáčejí. Pokrm může být podáván jako předkrm nebo k vínu, a nebo doplněný rýží a salátem jako hlavní chod.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2045x    verze pro tisk

Köttbullar
(Švédské masové kuličky)

Krokety z vepřového masa s citrónovou omáčkou