cpt. Cook
 

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže s hovězím

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub

Kroupy jako rizoto s dýní a fetou
(Risotto à la feta, au potiron et à l'orge)

Kroupy se slaninou po německu

Kuba s houbami a uzeným masem

Kuřecí jambalaya

Kuskus „k dra“ s rozinkami a cizrnou

La Bamba

Mangový salát

Manilská rýže s rybou

Maso s ryží po balkánsku

Mexická rýže
(Arroz mexicano)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Milánské rizoto

Risotto alla Milanese

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg rýže na rizoto, 6 dkg másla, 4 dkg parmazánu, 4 dkg cibule, 4 dkg hovězího morku, 1/2 g pestíkového šafránu, 1/2 l vývaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte a jemně pokrájejte cibuli, nechte zesklovatět a míchejte ji na mírném ohni v kastrolu s polovinou másla a morkem. Nesmí být dozlatova. Po 5 minutách zvyšte plamen, přidejte rýži a nechte ji při stálém míchání několik minut restovat. Pak vařte asi 16 minut a postupně zalévejte vroucím vývarem (rýže se ve vývaru postupně uvaří al dente). Dochuťte šafránem rozpuštěným v naběračce teplé vody a podle chuti špetkou soli.

www.tacos.cz Po chvíli vypněte plamen, přidejte zbývající máslo, parmezán a promíchejte, aby se přísady dokonale rozpustily a rizoto získalo správnou krémovou konzistenci.

vloženo 23.06.2007    zobrazeno 2664x    verze pro tisk

Milionářská rýže z Peru

Moderní rizoto z Voghery
(Risotto alla vogherese - la versione moderna)

Musaka