cpt. Cook
 

Nasi goreng

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nohutlu pilav

Pilaf s cizrnou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 šálek rýže, 1/2 šálku vařené cizrny, 1/2  cibule, 2 lžíce másla, 2 šálky vody, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme v hrnci máslo (tradičně se používal tuk z ovčí oháňky, ale máslo seženeme snadněji), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezměkne. Pak přidáme rýži a předem uvařenou cizrnu, pár minut necháme za občasného promíchání rýži zesklovatět. Přidáme vodu, sůl a mletý pepř. Přivedeme vše k varu a pak plamen stáhneme, přikryté na mírném ohni dusíme, dokud se voda nevstřebá, rýži při vaření nemícháme. Potom stáhneme z ohně, utěsníme pokličku čistou utěrkou a necháme 10 minut dojít. Pilaf se jí samostatně nebo jako příloha k masu.
vloženo 27.06.2010    zobrazeno 2130x    verze pro tisk

Paella

Panissa vercellese

Pařížské quodlibet

Pečená rýže

Pilaf

Pilaf afgánský

Pilaf po turecku

Pilaf s hráškem

Pilaf z kuřete

Pohanka s fazolovým ragú
(Grano saraceno con ragù di fagioli)

Pohankový prejt s čočkou

Pór s rýží

Pór zapečený s rýží a vejci

Rajčatové a ančovičkové rizoto s křupavou drobenkou

Rajčatové rizoto

Rajčatový bulgur s kapary a olivami

Risotto ai finocchi con ricotta e peperoncino
(Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou)

Risotto al gorgonzola con salsa di pere
(Rizoto s gorgonzolou v hruškové omáčce)