cpt. Cook
 

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže s hovězím

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub

Kroupy jako rizoto s dýní a fetou
(Risotto à la feta, au potiron et à l'orge)

Kroupy se slaninou po německu

Kuba s houbami a uzeným masem

Kuřecí jambalaya

Kuskus „k dra“ s rozinkami a cizrnou

La Bamba

Mangový salát

Manilská rýže s rybou

Maso s ryží po balkánsku

Mexická rýže
(Arroz mexicano)

Milánské rizoto
(Risotto alla Milanese)

Milionářská rýže z Peru

Moderní rizoto z Voghery
(Risotto alla vogherese - la versione moderna)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Musaka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg cukety, 15  paprik, 10 dkg rýže, 2 dl mléka, 2  vejce, 10 dkg tvrdého sýra, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžíce celerové natě, 1/2 špetka pálivé papriky, 1/2 lžíce zelené petrželky, 2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýži uvaříme do poloměkka (lze využít i zbytků). Zapékací misku vytřeme máslem a skládáme vrstvy na kolečka nakrájených cuket (tykví), rýže, strouhaného sýra, pokrájených paprik a každou vrstvu osolíme a okořeníme sušenou celerovou a petrželovou natí. Nakonec dáme tykvičky. Zeleninu s rýží zalijeme vejci rozšlehanými v mléce se špetkou pálivé papriky a rajským protlakem, rozmíchaným ve 2 lžících vody. Navrch dáme vločky másla a zapečeme v troubě. Jestliže místo protlaku použijeme rajčata, uděláme z nich jednu vrstvu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2474x    verze pro tisk