cpt. Cook
 

Nohutlu pilav
(Pilaf s cizrnou)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Paella

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg vepřového masa, 1/2  kuřete, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/8 l oleje, sůl, mletý pepř, 12.15 dkg syrového uzeného masa, 1/2  bobkový list, 2 špetky šafránu, 1/2 l vývaru, 315 dkg rýže, 2  papriky, 4  rajčata, 10 dkg zeleného hrášku, 10 dkg fazolových lusků, 10 dkg žampiónů, 10 dkg krabů (nemusí být),  trochu kayenského pepře nebo chilli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nutné jsou nejméně dva druhy masa. Nakrájíme maso a spolu s cibulí a s česnekem opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené uzené, zalijeme vývarem a 30 minut dusíme. Pak přidáme bobkový list a dusíme dále 20 minut. Vložíme rýži a šafrán a 15 minut dusíme. Rajčata a papriky opečeme na oleji, k tomu přidáme fazolky a hrášek, podlijeme a dusíme 15 minut. Potom vše smícháme dohromady a necháme 10 minut proležet v teple.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2157x    verze pro tisk

Panissa vercellese

Pařížské quodlibet

Pečená rýže

Pilaf

Pilaf afgánský

Pilaf po turecku

Pilaf s hráškem

Pilaf z kuřete

Pohanka s fazolovým ragú
(Grano saraceno con ragù di fagioli)

Pohankový prejt s čočkou

Pór s rýží

Pór zapečený s rýží a vejci

Rajčatové a ančovičkové rizoto s křupavou drobenkou

Rajčatové rizoto

Rajčatový bulgur s kapary a olivami

Risotto ai finocchi con ricotta e peperoncino
(Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou)

Risotto al gorgonzola con salsa di pere
(Rizoto s gorgonzolou v hruškové omáčce)

Risotto con gorgonzola, pere e noci
(Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy)