cpt. Cook
 

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže s hovězím

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub

Kroupy jako rizoto s dýní a fetou
(Risotto à la feta, au potiron et à l'orge)

Kroupy se slaninou po německu

Kuba s houbami a uzeným masem

Kuřecí jambalaya

Kuskus „k dra“ s rozinkami a cizrnou

La Bamba

Mangový salát

Manilská rýže s rybou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Maso s ryží po balkánsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg vepřového masa, 1/2 lžíce oleje, 1/2 lžička soli, 2 lžičky mleté papriky, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 l masového vývaru, 1/2  zelená paprika, 1/2  červená paprika, 3  cibule, 4  rajčata, 215 dkg dlouhozrnné rýže
zkopírováno z http://www.tacos.cz Praktické jídlo, k jehož přípravě můžete použít levnější druhy vepřového masa. Hodí se prorostlá krkovička, která je pak velmi šťavnatá, ale i bůček, nakrájený na centimetrové kostky. Maso nakrájejte na 2 cm velké kousky a 10 minut restujte na oleji. Přidejte koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vařte pod poklicí. Papriky rozkrojte, zbavte semen a nakrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojte na čtvrtky. Z rajčat klínovitě vyřízněte část přirostlou ke stonku. Krátce je ponořte nejprve do vařícího vývaru, potom do studené vody, oloupejte a rozkrojte na čtvrtky. Přidejte rýži a nechte přejít varem. Vmíchejte papriky s cibulí a duste. Rajčata přidejte až 5 minut před dokončením. Maso s rýží při dušení nemíchejte. Dochuťte.

www.tacos.cz Příloha: Chléb, sklenka červeného vína

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2407x    verze pro tisk

Mexická rýže
(Arroz mexicano)

Milánské rizoto
(Risotto alla Milanese)

Milionářská rýže z Peru

Moderní rizoto z Voghery
(Risotto alla vogherese - la versione moderna)

Musaka