cpt. Cook
 

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

Sledi na červeném víně

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sole meunière

Mořský jazyk po mlynářsku

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  2 plátky mořského jazyka (asi 1150 g na porci), 1/2 šálku mléka, 1/2 šálku hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce přepuštěného másla, 2 lžíce másla, zelená petrželka, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na talíři promícháme mouku se solí a pepřem, do jiné nádoby nalejeme mléko. Přepuštěné máslo rozpálíme na pánvi, dokud nedělá pěnu. Plátky ryby namočíme v mléce a potom z obou stran v okořeněné mouce, přebytečnou mouku otřepeme. Ihned smažíme v rozpáleném másle, 3-5 minut každou stranu. Potom přeložíme na předehřáté talíře. Další máslo necháme na pánvi zhnědnout, když je horké, přidáme nasekanou petrželku a omáčkou hned přelejeme porce ryb. Dochutíme citrónovou šťávou a podáváme.
vloženo 11.08.2013    zobrazeno 1683x    verze pro tisk

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tacos s kořeněným tuňákem Toma Kerridge

Tempura

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

Treska s cibulkou dušenou na víně

Treska z Vicenzy
(Baccalà alla vicentina)