cpt. Cook
 

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sleď s hořčičnou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  sledi, 1/2  citrón, 1/2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř,

Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/2 lžíce kaparů (možno vynechat), 4 lžíce plnotučné hořčice, 1/2  citrónu, 1/2 lžička moučkového cukru, mletý pepř, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Sledě podélně prořízneme, rozevřeme a pomocí ostrého nože je opatrně zbavíme páteře a dalších kůstek. Pokapeme citrónovou šťávou, upravíme do původního tvaru, osolíme, opepříme, potřeme olejem a grilujeme. Mezitím si připravíme omáčku. K rozehřátému máslu přidáme mouku, osmahneme, za stálého míchání zředíme mlékem a dobře povaříme. Nakonec přidáme nasekané kapary, hořčici a citrónovou šťávu a 5-6 minut povaříme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1939x    verze pro tisk

Sledi na červeném víně