cpt. Cook
 

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

Sledi na červeném víně

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Štítník v balíčku

Gallinella al cartoccio

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  1/2  ryba štítník červený, 1/2  šalotka, 2 lžíce olivového oleje, 1/2  mrkev, 1/2  brambora, 1/2 stonku řapíkatého celeru, 6  třešňových rajčat, 1/2 stroužek česneku, 10  černých oliv, 1/2 dl bílého vína, několik snítek tymiánu, 4 lístky bazalky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na jednu porci použijeme jednoho štítníka červeného (malá dravá ryba, Chelidonichthys lucernus) o váze asi 400 g. Rybu vykucháme a ploutve odstřihneme, ale nezbavujeme ji kůže a necháme vcelku. Do zapékací mísy rozprostřeme velký kus alobalu, pokapeme olejem, na dno pár snítek tymiánu a rybu na ně položíme.

www.tacos.cz Velkou žlutomasou bramboru oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky, totéž provedeme s mrkví, řapíkatý celer nasekáme na kousky zhruba stejné velikosti jako ostatní zeleninu. Šalotku oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, které vložíme na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Když zesklovatí, přidáme mrkev, po chvilce bramboru a na konec i celer. Občas promícháme. Přidáme čerstvý tymián a několik lístků bazalky, cherry rajčátka nakrájená na půlky, osolíme, přidáme plátky z oloupaného stroužku česneku a také celé černé vypeckované olivy. Zalejeme bílým vínem a necháme chvíli bublat. Hotovou směsí zasypeme rybu a alobalem zabalíme do uzavřeného balíčku. Pečeme v troubě 15 - 20 minut při teplotě 180 - 200 °C. Hotovou rybu poznáme podle toho, že oči zbělají a hlava jde snadno oddělit od těla. Servírujeme přímo v alobalu, v němž se vše peklo.

vloženo 02.04.2012    zobrazeno 4827x    verze pro tisk

Tacos s kořeněným tuňákem Toma Kerridge

Tempura

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

Treska s cibulkou dušenou na víně

Treska z Vicenzy
(Baccalà alla vicentina)