cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs po provensálsku
(Limandes à la provençale)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg tresky - řízky nakrájené na kousky o síle 2 cm, olej na smažení (větší množství), 1/2 svazek naťové cibulky na ozdobu,

Marináda: 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce sherry,

Omáčka: 1/2 lžička koření 'pěti vůní' (viz samostatný recept), 2 nadrobno usekané naťové cibulky, 1.15 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého nadrobno usekaného, kousek sušené mandarinkové kůry, 1/2  pomeranče, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce červeného vinného octa, sůl, 6 dl vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Ingredience na marinádu spojíme a pečlivě rozmícháme. Kousky ryby osušíme, osolíme, uložíme do ploché misky, zalejeme marinádou a necháme 2 hodiny marinovat.

www.tacos.cz Koření 'pěti vůní', cibuli, zázvor, mandarinkovou kůru a pomeranč zalejeme vodou. Uvedeme do varu a na slabém plameni 30 minut vaříme, až se obsah tekutiny o 1/3 vypaří. Přecedíme přes husté síto. Omáčku vlejeme do nádoby, dodáme cukr, ocet a důkladně promícháme.

www.tacos.cz Marinovanou rybu usmažíme na vroucím oleji z obou stran, 5 minut na každé straně. Vyjmeme a necháme okapat. Svaříme omáčku. Přidáme usmaženou rybu a na slabém plameni 3 až 5 minut vaříme, přičemž sbíráme pěnu. Uvařenou rybu vyjmeme a vložíme do misky. Omáčku vaříme dále, až zhoustne jako sirup. Zahuštěnou omáčkou potíráme rybu. Po zchladnutí vložíme rybu nejméně na 3 hodiny do ledničky. Jídlo podáváme studené, zdobené palmičkami z cibulek (očištěnou a umytou nať mladé cibulky hustě nakrojíme do poloviny délky a pak vložíme do studené vody - po několika minutách se z natě vytvoří 'palmička').

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2359x    verze pro tisk

Ryba s mandlemi