cpt. Cook
 

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sledi na červeném víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  sledi, 2 lžíce másla nebo olej, sůl,  trochu hladké mouky, 2 dl červeného vína, 1/2  cibule,  trochu strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sledě (nebo menší makrely) rozpůlíme, vyjmeme hřbetní kosti, osolíme, poprášíme moukou. Opečeme je na rozpáleném másle po obou stranách. Pak je vyjmeme a na témž másle opečeme na kroužky nakrájenou cibuli. Pak vložíme sledě zpět, kroužky cibule na ně narovnáme, přilijeme víno a povrch posypeme strouhankou a pokapeme máslem. Zapékáme asi 10 minut. Připravujeme v nízké zapékací míse. Podáváme obložené grilovanými rajčaty sypanými petrželkou.

www.tacos.cz Příloha: brambory vařené nebo opékané a saláty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1815x    verze pro tisk

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tacos s kořeněným tuňákem Toma Kerridge

Tempura

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

Treska s cibulkou dušenou na víně

Treska z Vicenzy
(Baccalà alla vicentina)