cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  mořské štiky (malé kusy nebo porce jakékoli ryby, i kapra), 15 dkg mandlí nebo hrubě sekaných oříšků, zelená petrželka, citrón, sůl, 1/2 lžička směsi koření 'Ryby', hladká mouka, olej, máslo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravené ryby obalíme ve směsi hladké mouky, soli, směsi 'Ryby'. Na pánvi rozehřejeme směs másla s olejem a osmažíme ryby do křupava. Vyjmeme a na zbylém tuku opražíme sekané oříšky nebo mandle. Když zezlátnou, vhodíme sekanou nebo sušenou petrželku, promícháme a sejmeme z ohně.

www.tacos.cz Ryby podáváme posypané oříšky s petrželí a přelité tukem. Obložíme kolečky citrónu. K tomu brambory nebo bramborová kaše, popřípadě topinky z veky lehce potřené česnekem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1723x    verze pro tisk

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

Sledi na červeném víně

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tacos s kořeněným tuňákem Toma Kerridge

Tempura

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

Treska s cibulkou dušenou na víně

Treska z Vicenzy
(Baccalà alla vicentina)