cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Námořnické hovězí plátky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky hovězí kýty, 1.15 lžíce másla (sádla nebo oleje),  trochu hladké mouky, 2 středně velké cibule, 60 dkg brambor, sůl, mletý pepř, 2 dl červeného vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky naklepeme, posolíme a slabě poprášíme moukou. V kastrole rozehřejeme tuk a roštěnky po obou stranách opečeme. Přendáme je na talíř a v témž tuku opečeme na kroužky nakrájenou cibuli, až je sklovitá. Syrové brambory nakrájíme na plátky. Do kastrolu k dušené cibuli vložíme opečené maso, opepřené, na ně dáme trochu cibule, vrstvu posolených brambor smíchaných s cibulí a slabě je opepříme. Podlijeme po částech a dusíme do měkka.

www.tacos.cz Příloha: saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2569x    verze pro tisk

Námořnické maso

Nudličky ze svíčkové s pórkem

Okaté maso

Olla podrida - jídlo z jednoho hrnce

Palocké špízy

Parmigiana z hovězího a lilku
(Parmigiana di scamone e melanzane)

Pekingské maso

Pekingské maso

Pepper steak

Pepřový steak

Picadillo

Pikantní hovězí pečeně

Pikantní hovězí pečeně I

Pikantní hovězí pečeně II

Pikantní hovězí závitky

Pikantní hovězí závitky

Pikantní roštěná s klobásou

Pikantní roštěnky

Plátky ze svíčkové (tournedos)