cpt. Cook
 

Námořnické hovězí plátky

Námořnické maso

Nudličky ze svíčkové s pórkem

Okaté maso

Olla podrida - jídlo z jednoho hrnce

Palocké špízy

Parmigiana z hovězího a lilku
(Parmigiana di scamone e melanzane)

Pekingské maso

Pekingské maso

Pepper steak

Pepřový steak

Picadillo

Pikantní hovězí pečeně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní hovězí pečeně I

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg zadního hovězího, 8 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 1/2 větší cibule, 1/2 velká karotka, petržel, celer (stejné množství jako karotky a petržele), 6 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření, 2  hřebíčky, citrónová kůra, 1/4 kg rajčat (čerstvá nebo pasta), 1/2 dl červeného vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso lehce naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme. Zeleninu a cibuli nakrájíme na tenké plátky. V kastrole rozehřejeme zbylou slaninu, až je sklovitá, přidáme máslo a maso po celém povrchu opečeme. Pak přidáme zeleninu a rovněž ji osmažíme. Přilijeme trochu vývaru nebo vody, přidáme koření a dusíme téměř do měkka. Později maso opečeme bez poklice. Ke konci přípravy přidáme na plátky nakrájená rajčata nebo pastu, přilijeme víno a dusíme ještě asi 10 minut. Maso vyjmeme. Šťávu prolisujeme nebo mixujeme a na rozkrájené maso ji trochu nalijeme. Ostatní podáme v omáčníku.

www.tacos.cz Příloha: knedlík žemlový, knedlík ze strouhanky, makaróny nebo noky a saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2086x    verze pro tisk

Pikantní hovězí pečeně II

Pikantní hovězí závitky

Pikantní hovězí závitky

Pikantní roštěná s klobásou

Pikantní roštěnky

Plátky ze svíčkové (tournedos)