cpt. Cook
 

Námořnické hovězí plátky

Námořnické maso

Nudličky ze svíčkové s pórkem

Okaté maso

Olla podrida - jídlo z jednoho hrnce

Palocké špízy

Parmigiana z hovězího a lilku
(Parmigiana di scamone e melanzane)

Pekingské maso

Pekingské maso

Pepper steak

Pepřový steak

Picadillo

Pikantní hovězí pečeně

Pikantní hovězí pečeně I

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní hovězí pečeně II

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg roštěnce (plec nebo kýta), 10 dkg slaniny, 10 dkg žampiónů, 1/2 lžíce másla, 1/2 středně velká cibule, sůl, 15 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření, 1/2  bobkového listu,  špetka tymiánu,  špetka muškátového oříšku, 1/2 dl červeného vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso odblaníme a posolíme. Z omytých neloupaných žampiónů a slaniny nakrájíme klínky. Špičatým nožem uděláme do masa po vlákně otvory, rozšíříme je koncem vařečky a klínky do masa vtlačíme. Na kastrole vyškvaříme do sklovita zbytek drobně pokrájené slaniny, přidáme máslo a drobně pokrájenou cibuli. Na tomto základě opečeme maso po celém povrchu, zalijeme vývarem a přidáme koření. K poloměkkému masu přidáme do omáčky k zahuštění strouhaný chléb a dodusíme.

www.tacos.cz Příloha: suchá rýže, dušená zelenina, bramborové krokety, těstoviny

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2117x    verze pro tisk

Pikantní hovězí závitky

Pikantní hovězí závitky

Pikantní roštěná s klobásou

Pikantní roštěnky

Plátky ze svíčkové (tournedos)