cpt. Cook
 

Nadívaný vepřový bůček

Noisettes de porc sautées aux pruneaux
(Oříšky z vepřové panenky se švestkami)

Obrácený řízek

Ondřejova pečínka v chlebové krustě
(s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Panenka s jogurtovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg vepřové panenské, 15 dkg ementálu vcelku, 1/2  cibule, 1/2 lžičky soli, mletý bílý pepř, 1/2 lžíce hladké mouky, 115 dkg smetanového bílého jogurtu, 1/2 lžíce vegety, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce bazalky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso potřeme solí a pepřem a prošpikujeme hranolky sýra (4 cm dlouhé a 1 cm silné) tak, aby kousek vždy vyčníval. Panenky obalíme v mouce a na horkém tuku ze všech stran asi 10 minut opékáme, přičemž se vyčnívající kousky sýra roztaví. Po 5 minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Jogurt promícháme s paprikou a vegetou, přidáme k výpeku a maso dusíme 30 minut při mírné teplotě pod pokličkou. Během pečení několikrát polijeme jogurtovou šťávou. Nakrájené panenky podáváme polité jogurtovou omáčkou a posypané sekanou bazalkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a na másle podušená mrkev.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1832x    verze pro tisk

Pastýřské kotlety

Pečená anglická kotleta

Pečená kotleta po staročesku

Pečená vepřová kýta

Pečené koleno po bavorsku

Pečeně Paris

Pečené selátko sváteční

Pečené vepřové

Pečeně z plecka s bylinkovou kůrčičkou

Pečínka s pivní omáčkou

Pestrobarevný špíz

Pikantní vepřová pečeně

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové nebo telecí řízky I

Pikantní vepřové nebo telecí řízky II