cpt. Cook
 

Nadívaný vepřový bůček

Noisettes de porc sautées aux pruneaux
(Oříšky z vepřové panenky se švestkami)

Obrácený řízek

Ondřejova pečínka v chlebové krustě
(s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou)

Panenka s jogurtovou omáčkou

Pastýřské kotlety

Pečená anglická kotleta

Pečená kotleta po staročesku

Pečená vepřová kýta

Pečené koleno po bavorsku

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Pečeně Paris

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg vepřové kýty, 1/2  klobása, 3 dkg anglické slaniny, 6  oliv, 2 lžíce meruňkového džemu, 1/2 lžíce hořčice, tymián, mletý pepř, sůl, 1/2 lžíce vepřového sádla, 2  cibule, 2 dl bílého vína, 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky rozmarýnu, 4 kuličky jalovce, 2 dl kysané smetany, 1/2 lžíce škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Středem masa vedeme ostrým nožem řez, jímž protáhneme klobásu, dále maso prošpikujeme slaninou a půlkami zelených oliv. Potřeme je dále směsí meruňkového džemu a hořčice s tymiánem, mletým pepřem a solí. Na rozpáleném sádle rychle osmahneme ze všech stran, na chvilku vyjmeme a ve stejném kastrolku osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Vrátíme maso na cibulku a podlité vínem dusíme přikryté v troubě. V půlce pečení posypeme směsí mletého zázvoru s jalovcem a rozmarýnem v hmoždíři rozetřeným. Podle potřeby podléváme, před koncem necháme dopéci bez poklice. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Plátky vložíme prohřát do šťávy, kterou jsme doplnili kysanou smetanou a troškou škrobu rozmíchaného ve studené vodě.

www.tacos.cz Příloha: knedlík

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1765x    verze pro tisk

Pečené selátko sváteční

Pečené vepřové

Pečeně z plecka s bylinkovou kůrčičkou

Pečínka s pivní omáčkou

Pestrobarevný špíz

Pikantní vepřová pečeně

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové nebo telecí řízky I

Pikantní vepřové nebo telecí řízky II