cpt. Cook
 

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Musaka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg vepřového plecka, 10 dkg rýže, 8 dkg oleje, 2  cibule, zelená petrželka, 1/2 stroužek česneku, sůl, 80 dkg brambor nebo 2 velké baklažány, 4  rajčata nebo 4 lžíce rajčatového protlaku, 1/4 l mléka, 1/2  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájené maso udusíme na zpěněné cibuli s petrželkou a česnekem. Zvlášť udusíme na cibuli rýži. Udušené maso umeleme a smícháme s rýží. Do ohnivzdorné vymaštěné mísy vrstvíme plátky syrových oloupaných brambor, které osolíme a pokapeme protlakem nebo poklademe plátky rajčat, a míšeninu masa a rýže. Navrch brambory. Pokrm necháme zapéci. Ke konci zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, a dopečeme.

www.tacos.cz Pracujeme-li s baklažány místo s brambory, pak baklažány oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme je chviličku odležet, pak obalíme v mouce a po obou stranách prudce osmažíme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1865x    verze pro tisk

Nadívaný vepřový bůček

Noisettes de porc sautées aux pruneaux
(Oříšky z vepřové panenky se švestkami)

Obrácený řízek

Ondřejova pečínka v chlebové krustě
(s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou)

Panenka s jogurtovou omáčkou

Pastýřské kotlety

Pečená anglická kotleta

Pečená kotleta po staročesku

Pečená vepřová kýta

Pečené koleno po bavorsku

Pečeně Paris

Pečené selátko sváteční

Pečené vepřové

Pečeně z plecka s bylinkovou kůrčičkou

Pečínka s pivní omáčkou

Pestrobarevný špíz

Pikantní vepřová pečeně

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové nebo telecí řízky I