cpt. Cook
 

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mu-sü žou - vepřové nudličky s houbami a s vejcem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg vepřové kýty nakrájené podélně na nudličky, 1/2 lžička sójové omáčky, 1/2  cibule, 3 dkg jidášova ucha (čínské černé houby nebo jiné sušené houby), několik  denivek (sušená poupata Haemerocallis flava), 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžíce žlutého vína nebo brandy, 1/4 kostky bujónu (masox), 1/2 lžička škrobové moučky, olej,  špetka glutasolu, 2  vejce, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájené maso smícháme se sójovou omáčkou a škrobovou moučkou a necháme hodinu odležet. V pánvi rozpálíme olej, osmahneme dožluta nakrájenou cibulku, vhodíme maso, lžičku cukru, osmahneme a podlijeme vínem nebo brandy. Jakmile maso změní barvu, přidáme předtím namočené a pokrájené čínské houby (nebo předtím namočené a povařené sušené houby), denivku (nemusí být) a zalijeme šálkem masoxu. Na prudkém ohni krátce podusíme. Na jiné pánvi si připravíme tenkou omeletu z vajec, kterou roztrháme na malé kousky a přidáme k masu. Ochutíme špetkou glutasolu a podle chuti osolíme. Jídlo nesmí mít téměř žádnou šťávu.

www.tacos.cz Příloha: rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2234x    verze pro tisk

Musaka

Nadívaný vepřový bůček

Noisettes de porc sautées aux pruneaux
(Oříšky z vepřové panenky se švestkami)

Obrácený řízek

Ondřejova pečínka v chlebové krustě
(s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou)

Panenka s jogurtovou omáčkou

Pastýřské kotlety

Pečená anglická kotleta

Pečená kotleta po staročesku

Pečená vepřová kýta

Pečené koleno po bavorsku

Pečeně Paris

Pečené selátko sváteční

Pečené vepřové

Pečeně z plecka s bylinkovou kůrčičkou

Pečínka s pivní omáčkou

Pestrobarevný špíz

Pikantní vepřová pečeně

Pikantní vepřové kotlety