cpt. Cook
 

Nadívaný vepřový bůček

Noisettes de porc sautées aux pruneaux
(Oříšky z vepřové panenky se švestkami)

Obrácený řízek

Ondřejova pečínka v chlebové krustě
(s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou)

Panenka s jogurtovou omáčkou

Pastýřské kotlety

Pečená anglická kotleta

Pečená kotleta po staročesku

Pečená vepřová kýta

Pečené koleno po bavorsku

Pečeně Paris

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečené selátko sváteční

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2  malé sele, 1/8 kg másla i více, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěné a vyprané selátko nasolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny vložíme skrojek chleba, zašijeme, kolínka nařízneme a takto sele položíme hřbetem dolů na pekáč. Celé selátko špikovačkou propícháme, aby se na kůžičce nedělaly bubliny. Nahoře sele pomažeme rozehřátým čerstvým máslem, které na něm necháme ustydnout, pak pod ně nalijeme trochu horké vody a takto je vstrčíme do trouby. Pečeme je do zlata a občas je mastíme nahoře máslem, šťávu, která mezi pečením skape, odlijeme do omáčníku, upečené selátko úhledně nakrájíme, hlavu ozdobíme citrónem.

www.tacos.cz Podáváme jako vzácnou pochoutku. Podáváme s brambory a jablečným křenem, který obsahuje vitamin C.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2999x    verze pro tisk

Pečené vepřové

Pečeně z plecka s bylinkovou kůrčičkou

Pečínka s pivní omáčkou

Pestrobarevný špíz

Pikantní vepřová pečeně

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové nebo telecí řízky I

Pikantní vepřové nebo telecí řízky II