cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nadívaný vepřový bůček

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  10 dkg vepřových řízků, 30 dkg mletého masa, 1/2  vejce, 1/2 lžička soli, 1/2 lžička hořčice, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/4 lžičky majoránky, 4 lžíce nasekané zelené petrželky, 1/2 kg vepřového bůčku, 1/4 l vývaru, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tuto pečeni můžete jíst teplou nebo studenou jako nářez. Potřebujete pěkný kus bůčku, který lze naříznout tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníte masovou nádivkou.

www.tacos.cz Řízek nakrájejte na drobné kostičky, smíchejte s mletým masem, vejcem, kořením a petrželkou a dochuťte. Naplňte kapsu a otvor pevně zašijte. Vývar nechte vzkypět v pekáčku, vložte bůček kůží dolů a 10 minut povařte. Pečeni obraťte kůží nahoru, kůži nakrojte do tvaru mřížky, potřete sádlem, osolte a dejte do středu rozehřáté trouby. Při pečení častěji polévejte šťávou. Vypečenou šťávu zahustěte hladkou moukou, krátce povařte. Plátky na studený nářez krájejte co nejtenčí.

www.tacos.cz Příloha: Brambory, bramborový salát nebo bramborová kaše. Čerstvý salát z rajčat a paprik.

vloženo 26.04.2017    zobrazeno 560x    verze pro tisk

Noisettes de porc sautées aux pruneaux
(Oříšky z vepřové panenky se švestkami)

Obrácený řízek

Ondřejova pečínka v chlebové krustě
(s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou)

Panenka s jogurtovou omáčkou

Pastýřské kotlety

Pečená anglická kotleta

Pečená kotleta po staročesku

Pečená vepřová kýta

Pečené koleno po bavorsku

Pečeně Paris

Pečené selátko sváteční

Pečené vepřové

Pečeně z plecka s bylinkovou kůrčičkou

Pečínka s pivní omáčkou

Pestrobarevný špíz

Pikantní vepřová pečeně

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové nebo telecí řízky I

Pikantní vepřové nebo telecí řízky II