cpt. Cook
 

Mořidlo na zvěřinu

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečené zaječí kýty (marinované)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  zaječí kýty, 10 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, francouzská hořčice, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl,

Marináda: 1/2 středně velká cibule, 2  hřebíčky, 1/2  bobkový list,  špetka tymiánu, 1/4 l červeného vína

zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněné vykostěné kýty protkneme slaninou, necháme do příštího dne v chladničce v marinádě. Po vyjmutí necháme maso okapat. Na kastrol připravíme pokrájenou zbylou slaninu, lžíci másla a maso na tomto tuku po celém povrchu opečeme. Pak přidáme cibuli z marinády, osmahneme a mírně podlité vývarem ze zaječích kostí dusíme do měkka. Ke konci přípravy necháme maso bez poklice opéci. Šťávu zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a přilijeme smetanu smíchanou s hořčicí. Povaříme jen krátce.

www.tacos.cz Příloha: knedlíky, jemné noky, makaróny, kompoty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2579x    verze pro tisk

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

Srnčí hřbet přírodní

Srnčí kýta

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Srnčí kýta po staročesku