cpt. Cook
 

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

Srnčí hřbet přírodní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Srnčí kýta

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg srnčí kýty bez kosti, 3 dkg slaniny, 4 dkg vepřového sádla, 8 dkg cibule, 15 zrnek celého pepře, 2 zrnka nového koření, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce brusinkového kompotu nebo rybízové marmelády, 3 dkg hladké mouky, 2 dkg másla, citrón, 3 dl přírodního červeného vína, 20 dkg žampiónů, sůl, bujón (masox)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zmrazené maso necháme mírně rozmrazit, pečlivě ho odblaníme, naklepeme, ve směru masových vláken protkneme klínky slaniny, pevně omotáme motouzem tak, aby maso mělo tvar válečku, osolíme je a necháme chvilku odležet. Cibuli pokrájenou na plátky zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme maso, podlijeme je trochou vývaru z masoxu a dusíme pod pokličkou v troubě. Při dušení je obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem. Když je maso napůl dušené, přidáme koření, kečup, 2 oloupaná kolečka citrónu a část vína. Ke konci dušení přidáme do šťávy změklé máslo, které jsme rozetřeli s moukou a rozmícháme je se šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme, přidáme brusinkový kompot (marmeládu), citrónovou šťávu, zbylé víno, očištěné pokrájené žampióny a krátce podusíme. Při podání maso ozdobíme kolečky citrónu s brusinkami.

www.tacos.cz Příloha: bramborové krokety

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3033x    verze pro tisk

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Srnčí kýta po staročesku

Srnčí kýta s omáčkou