cpt. Cook
 

Mořidlo na zvěřinu

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Srnčí hřbet po bádensku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg špikovaného srnčího hřbetu, 4 lžíce oleje, 1/2 lžička celého pepře, 2 kuličky jalovce, 2  cibule, 1/4 l červeného vína, 2 lžičky soli, 115 dkg kysané smetany, 4  hrušky, 1/8 l jablečného moštu, 1/2 lžíce moučkového cukru, 8 lžiček rybízové marmelády
zkopírováno z http://www.tacos.cz Srnčí hřbet je pochoutkou pro sváteční příležitosti. Maso z mladých kusů můžete upravovat ihned, maso ze starších kusů má být odleželé.

www.tacos.cz Prošpikovaný srnčí hřbet potřete olejem, posypte tlučeným pepřem a rozmačkanými bobulemi jalovce. Dejte do pekáče. Oloupanou cibuli nakrájejte a poduste na zbytku oleje do měkka. Rozložte ji kolem pečeně a polijte červeným vínem. Pekáč dejte na střed trouby a pečte při doporučené teplotě 225 °C. Po čtvrt hodině maso polijte výpekem. Proceduru po 7 minutách opakujte. Hotovou pečeni osolte, zabalte do hliníkové fólie a udržujte v teple.

www.tacos.cz Vypečenou šťávu propasírujte, vmíchejte kyselou smetanu a uvařte omáčku. Dochuťte solí a pepřem. Jablečný mošt uveďte do varu, přidejte oloupané půlky hrušek a cukr. Duste asi 10 minut. Naplňte rybízovou marmeládou. Upečený hřbet jimi ozdobte.

www.tacos.cz Příloha: bramborové krokety, červené zelí

vloženo 08.07.2017    zobrazeno 1139x    verze pro tisk

Srnčí hřbet přírodní

Srnčí kýta

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Srnčí kýta po staročesku