cpt. Cook
 

Mořidlo na zvěřinu

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

Srnčí hřbet přírodní

Srnčí kýta

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Srnčí kýta po staročesku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg srnčí kýty (jelení nebo mufloní), jalovec, 1/2 velká cibule, 10 dkg slaniny, 2  bobkové listy, 1/2 snítka rozmarýnu, 1/2  citrónu na kůru, 6 stroužků česneku, 1.15 lžíce estragonového octa, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/8 l kysané smetany, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kýtu necháme odležet v rozdrcených jalovčinkách, omyjeme, osolíme. Lůj nebo slaninu nakrájíme, dáme na pekáč, nakrájíme cibuli, přidáme kýtu, koření, česnek, ocet. Zvolna dusíme v troubě. Je-li měkká, do červena ji opečeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, zahustíme smetanou. Kýtu nakrájíme a podáváme s omáčkou a s knedlíkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5677x    verze pro tisk