cpt. Cook
 

Mořidlo na zvěřinu

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněný zajíc pečený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 mladý zajíc, zaječí játra, 40 dkg vepřových jater, 10 dkg cibule, 15 cl koňaku, 115 dkg másla, mletý pepř, muškátový květ, sůl, zelená petrželka, citrón, vejce do nádivky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladý zajíc se opatrně stáhne, aby se nepoškodila břišní partie, vyjmou se vnitřnosti, hřbet a běhy se odblaní. Takto připravený, dobře opláchnutý zajíc se nechá okapat nebo se osuší utěrkou a naplní se nádivkou z jater ochucenou cibulí, pepřem, muškátovým květem, solí a koňakem. Potom se zašije a peče 45-60 minut za stálého přelévání rozpuštěným máslem. Z upečeného zajíce se odříznou masité části (hřbet, zadní a přední běhy) a nakrájejí se na filátka. Zajíc se rozřízne na břiše, upečená nádivka se opatrně vyjme a nakrájí na plátky. Zbylá šťáva se zapráší pepřem, znovu se povaří a podává zvlášť v omáčníku. Při podávání se masité filátko položí na plátek nádivky a ozdobí se kouskem zelené petrželky a citrónu. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2417x    verze pro tisk

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

Srnčí hřbet přírodní

Srnčí kýta

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Srnčí kýta po staročesku