cpt. Cook
 

O'Brienovy brambory
(O'Brien's potatoes)

Opečené brambory

Opečené brambory Barbados

Pasticcio di patate con le salsicce
(Bramborový koláč s klobáskou)

Patate raganate
(Zapečené brambory s rajčaty)

Pečené brambory

Pečené brambory s česnekem

Pečené brambory s omáčkou

Pečené brambory s tvarohem

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Savojský gratin

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1/2 l hovězího vývaru, 20 dkg strouhaného tvrdého sýra, 6 dkg másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme máslem a plníme postupně vrstvou brambor a vrstvou sýra - navrch musí být sýr. Zalijeme vývarem. Poklademe hrudkami másla a dáme do dobře vyhřáté trouby. Pokrm je hotový, až se vývar odpaří (asi 40 minut).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1954x    verze pro tisk

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí