cpt. Cook
 

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Papperdelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Párance

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pastýřské makaróny

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg rýhovaných makarónů, 20 dkg tvarohu, 115 dkg salámu, 7.15 dkg másla, 2.15 dkg ovčího sýra (mančského suchého nebo roncalu), sůl, mletý pepř, mletá skořice
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme.

www.tacos.cz Zatímco se těstovina vaří, v pánvi zlehka osmažíme na másle salám nakrájený na kolečka nebo na proužky. Tvaroh rozdrobíme na talíř, trochu ho osolíme, opepříme a dobře promícháme. Postavíme stranou na kastrol s horkou vodou.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do mísy. Ochutíme smaženým salámem se šťávou, posypeme nejprve tvarohem a pak skořicí a podáváme teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2124x    verze pro tisk

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda