cpt. Cook
 

Musaka

Nasi goreng

Nohutlu pilav
(Pilaf s cizrnou)

Paella

Panissa vercellese

Pařížské quodlibet

Pečená rýže

Pilaf

Pilaf afgánský

Pilaf po turecku

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pilaf s hráškem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 dl smetany, 1/2 špetka kurkumy, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 špetka hřebíčku (mletého), sůl, 4 lžíce oleje, 1/2 lžičky římského kmínu (mletého), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky koriandru (mletého), 40 dkg zeleného hrášku, 40 dkg rýže, 6.15 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Smetanu promícháme s kurkumou, skořicí, mletým hřebíčkem a solí.

www.tacos.cz V kastrolu rozehřejeme olej, opečeme na něm zázvor, kmín a koriandr. Vmícháme propranou rýži a opékáme za stálého míchání. Pak zalijeme vodou, přivedeme k varu a pomalu vaříme. Po 10 minutách přidáme hrášek (je-li z konzervy, dáme jej až do hotové rýže). Měkkou rýži s hráškem zalijeme smetanou a ještě 10 minut dusíme na velmi malém ohni. Podáváme jako bezmasé jídlo nebo doplníme kolečky vařených vajec, popřípadě i uzeninou (to je ovšem neindické), nebo i podušeným, předtím nabobtnalým sójovým masem (granulát nebo kostky).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2361x    verze pro tisk

Pilaf z kuřete

Pohanka s fazolovým ragú
(Grano saraceno con ragù di fagioli)

Pohankový prejt s čočkou

Pór s rýží

Pór zapečený s rýží a vejci

Rajčatové a ančovičkové rizoto s křupavou drobenkou

Rajčatové rizoto

Rajčatový bulgur s kapary a olivami

Risotto ai finocchi con ricotta e peperoncino
(Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou)