cpt. Cook
 

Polévka Atlanta

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka bramborová základní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 střední brambory, kořenová zelenina, 1/2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, sůl, česnek, majoránka (kmín, popenec), 1/2 hrst sušených hub, zelenina (chřest, zelený hrášek, fazolové lusky, květák, brukev, pór, kapusta)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do slané vody dáme vařit očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu a houby. Později přidáme oškrábané nakrájené brambory, zlatou jíšku a polévku dovaříme. Kořeníme obvykle utřeným česnekem a majoránkou. Pro změnu kmínem a jíškou na cibulce, nebo zase kůží ze slaniny a pažitkou, po případě i jinými bylinkami, například popencem. Na jaře přidáme někdy chřest, zelený hrášek, v létě fazolové lusky, květák, brukev, na podzim pór, kapustu, v zimě i růžičkovou. Vše podle libosti a vynalézavosti hospodyně.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 927x    verze pro tisk

Polévka brukvová jarní

Polévka brukvová zimní

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví