Polévka letnice [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka letnice

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  40 dkg brambor, 10 dkg čerstvých hub, 1/2 dkg másla, 15 dkg krupice, 1/2  vejce, 1/2 dkg tuku, 7 dkg kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, kmín, zelená petrželka, 1.15 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čistě oloupané brambory nakrájíme na kostečky, dáme do vody, přidáme k nim sůl, kmín, pepř a uvedeme do varu. Do vařící polévky krájíme očištěné hříbky - křemenáče, za stálého míchání přidáme krupici, na nudličky nakrájenou osmaženou a povařenou zeleninu, syrové vejce, které dobře rozmícháme ve 2 lžicích studené vody. Polévku dobře povaříme, přidáme zelenou petržel, pro zlepšení polévky přidáme polévkové koření a šťávu z pečeně.

www.tacos.cz Poznámka: dáváme-li hříbky - křemenáče do vařící vody, nezčernají.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2268x    verze pro tisk

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí