cpt. Cook
 

Polévka Atlanta

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka brukvová zimní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 velké kedlubny, 1/2 menší kapusta, kůže ze slaniny nebo vepřová nožička, sůl, 1/2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky na jíšku, kmín (po případě hrst polévkových nudliček)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Velkou zimní brukev (kedluben) oloupáme a nakrouháme, rovněž kapustu, dáme do slané vody vařit s kmínem a kostmi nebo s kůží ze slaniny, po případě s vepřovou nožkou. Vaříme důkladně nejméně 1 hodinu a zahustíme zlatou jíškou. Můžeme ji též prolisovat nebo přecedit a zavařit do ní nudle. Je znamenitá a velmi silná. Stejným způsobem ji vaříme i z tuřínu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1155x    verze pro tisk

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví