cpt. Cook
 

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

Polévka brukvová zimní

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg tuřínu, sůl, mléko (masitý vývar), 1/2 lžíce másla, mletý pepř, 2 lžíce smetany, rýže (krupky)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrovou bílou řepu oloupáme a podle velikosti rozkrájíme na čtyři nebo osm dílů. Nejdříve ji povaříme pět minut ve slané vodě. Potom ji vaříme v mléce, mléčné vodě nebo ve slabém masitém vývaru tak dlouho, až změkne. Scedíme, prolisujeme sítem, přimícháme kousek másla, osolíme a opepříme. Vývar, ve kterém se řepa po druhé vařila, ředíme mlékem nebo vývarem z masa podle toho, kolik polévky chceme mít a zavaříme do ní tolik sága (rýže nebo krupek), aby byla dostatečně hustá. Jakmile se ságo uvařilo, smícháme polévku s protlakem řepy a vaříme dalších pět minut. Při podávání zlepšíme smetanou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3859x    verze pro tisk

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem