cpt. Cook
 

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg tuřínu, sůl, mléko (masitý vývar), 1/2 lžíce másla, mletý pepř, 2 lžíce smetany, rýže (krupky)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrovou bílou řepu oloupáme a podle velikosti rozkrájíme na čtyři nebo osm dílů. Nejdříve ji povaříme pět minut ve slané vodě. Potom ji vaříme v mléce, mléčné vodě nebo ve slabém masitém vývaru tak dlouho, až změkne. Scedíme, prolisujeme sítem, přimícháme kousek másla, osolíme a opepříme. Vývar, ve kterém se řepa po druhé vařila, ředíme mlékem nebo vývarem z masa podle toho, kolik polévky chceme mít a zavaříme do ní tolik sága (rýže nebo krupek), aby byla dostatečně hustá. Jakmile se ságo uvařilo, smícháme polévku s protlakem řepy a vaříme dalších pět minut. Při podávání zlepšíme smetanou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4592x    verze pro tisk

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

Polévka z medvědího česneku

Polévka z mladého hrášku

Polévka z nových brambor

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve

Polévka z pórku