cpt. Cook
 

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

Polévka brukvová zimní

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka Minestra

recept ze stránek www.tacos.cz
12 porcí:  

Bujón: 1/2 kg slepice, 150 dkg kuřecích drobů, 3 l vody, 2  bujóny (masox), 4  bobkové listy, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce celerové natě, 1/2 lžička celého pepře, sůl, mletý pepř,

Minestra: 150 dkg brambor, 40 dkg tykve, 150 dkg mrkve, 2  pórky, 1/2  celer, 150 dkg rajčat, 10 dkg másla, 215 dkg cibule, 10 dkg anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 115 dkg sterilovaného hrášku,

Přílohy: 10 dkg parmezánu nebo čedaru, 1/2 lžička bazalky, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2 lžička celerové natě, 2 stroužky česneku

zkopírováno z http://www.tacos.cz Všechny přísady pro přípravu bujónu dáme do hrnce, zalijeme vodou a v otevřeném hrnci vaříme asi 2 hodiny. Brambory a tykev nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka, stejně tak i pórek. Celer na drobné kostičky a rajčata na kolečka, ale ještě je rozpůlíme.

www.tacos.cz V hrnci, v kterém budeme vařit polévku, rozehřejeme máslo. Na něm opečeme brambory. Vždy po 5 minutách přidáváme další surovinu - mrkev, celer a tykev. Zalijeme vývarem a necháme mírně vařit. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek. Až zesklovatí, přidáme rajčata a dusíme asi 5 minut. Přilijeme do polévky. Na drobné kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a na ní jen mírně osmahneme hrášek. Přidáme do vroucí polévky. Přidáme strouhaný parmezán, bazalku, petrželku, celerovou nať a utřený česnek.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1567x    verze pro tisk

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem