cpt. Cook
 

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z červené řepy

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  115 dkg červené řepy, 1/4 l šťávy z naložené červené řepy, 1.15 l mléka, 4 dkg hladké mouky, 1/2  vejce, 8 dkg uzeného masa nebo salámu, sůl, ocet, 7 dkg brambor, 1.15 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Červenou řepu dobře očistíme, nakrájíme na plátky a dáme vařit do vody. Když je řepa uvařená, vyndáme ji, odvar procedíme a zahustíme mlékem, ve kterém jsme dobře rozmíchaly hladkou mouku a necháme povařit; pak přidáme šťávu z naložené řepy, na tvrdo uvařené vejce, vařené uzené maso nebo salám a vařené brambory, vše na kostky nakrájené. Podle chuti sůl a ocet.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1313x    verze pro tisk

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

Polévka z medvědího česneku

Polévka z mladého hrášku

Polévka z nových brambor

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve

Polévka z pórku

Polévka z rajčatové šťávy s jablky

Polévka z rajských jablíček

Polévka z tykve s opečeným chlebem

Polévka z tykve se smetanou