cpt. Cook
 

Polévka Atlanta

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

Polévka brukvová zimní

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka rajská

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg rajčat, 1/2  cibule, 1/2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, bobkový list, hřebíček, citrónová kůra, moučkový cukr, sůl, zelená petrželka nebo pažitka, 1/8 l kysané smetany, sušené houby
zkopírováno z http://www.tacos.cz V létě: Na omastku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, bobkový list, trochu cukru a dusíme, až šťáva z rajčat vysmahne. Místo čerstvých rajčat lze použít protlak, jednu lžíci místo každých 120 g. Potom zaprášíme moukou a za stálého míchání ji upražíme, zalijeme vodou, osolíme, rozvaříme a podle chuti přisladíme a procedíme. Na konec okořeníme zelenou petrželkou nebo pažitkou a zlepšíme podle libosti trochou mléka nebo smetany. Podáváme buď s krájeným chlebem, nebo s dušenými kroupami či rýží nebo těstovinou a také s brambory zvlášť vařenými.

www.tacos.cz V zimě: Uděláme zlatou jíšku na cibulce, zalijeme ji vodou, osolíme, osladíme, okořeníme bobkovým listem, povaříme, na konec teprve přilijeme zředěný rajský protlak. Necháme přejít jedním varem a podáváme jako předešlou. Je to pokrm částečně ochranný. Můžeme do ní zavařit také ovesné vločky. Chuť zlepšíme, vaříme-li spolu též houby.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1384x    verze pro tisk

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví