cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce oleje, 1/2 středně velká cibule, 40 dkg mletého masa, 1/2 l vývaru nebo voda a kostka masoxu, 150 dkg žampiónů, 30 dkg tykve, mletý zázvor, 2 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky škrobové moučky, mletý pepř, chilli,  trochu bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme mleté maso a necháme chvilku dusit. Masovou směs zalijeme vývarem a přidáme na plátky nakrájené houby. Vaříme asi 30 minut. Tykev nakrájíme na malé kostky a spolu se zázvorem a sójovou omáčkou přidáme do polévky. Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a přilijeme ji do polévky. Necháme povařit asi 20 minut. Chceme-li polévku pozměnit nebo dodat výraznější chuť, přidáme na závěr pepř, nebo chilli a bílé víno.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1056x    verze pro tisk

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

Polévka z medvědího česneku

Polévka z mladého hrášku

Polévka z nových brambor

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve

Polévka z pórku

Polévka z rajčatové šťávy s jablky

Polévka z rajských jablíček

Polévka z tykve s opečeným chlebem

Polévka z tykve se smetanou