cpt. Cook
 

Játra se slaninou na tymiánu

Játra smažená

Játrová paštika
(Pâté de foie)

Jazyk po čínsku

Králičí játra na karí

Krev husí nebo vepřová

Ledvinky

Ledvinky na mátě peprné

Ledvinky na šalvěji

Maďarská játra

Medailónky z brzlíku zapékané s banány

Mozeček

Neapolská játra s česnekem

Paštika z drůbežích jater

Paštika z kachních jater

Pečená husí játra na maďarský způsob

Pečené ledvinky s omáčkou

Pekingské ledvinky

Plíčky telecí (jehněčí)

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Postřekovské ledvinky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg vepřových ledvinek, 1/2  cibule, 2  párky, 1.15 dl smetany, 15 dkg vepřového sádla, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 l hovězího vývaru, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. Druhý den ledvinky propláchneme, nakrájíme na tenké plátky, dvakrát až třikrát je povaříme vždy v čisté vodě a nakonec opět dobře propláchneme studenou tak, abychom odstranili sraženiny. Cibuli nakrájíme najemno na kostičky, párek na kolečka. V kastrolu rozpálíme sádlo, přídáme cibuli, párek a lehce orestujeme, až je cibulka do sklovita. Přihodíme připravené ledvinky, zarestujeme, přidáme papriku, opět zarestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, opepříme, osolíme a podusíme doměkka, minimálně 20 minut (během vaření podle potřeby podléváme vývarem), aby se mouka dobře provařila a ledvinky změkly. Na závěr zjemníme smetanou. Podáváme nejlépe s chlebem nebo rýží.
vloženo 02.05.2010    zobrazeno 1904x    verze pro tisk