cpt. Cook
 

Postřekovské ledvinky

Pražená játra

Ražniči z telecích jater

Sečuánská játra

Sýr a játra na jehle

Telecí játra Lisabon

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí játra na cibulce s jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
3 porce:  60 dkg telecích jater, 3  cibule, 3  jablka, 1/2 lžíce olivového oleje, 6 dkg másla, 15 dkg moučkového cukru, 15 cl bílého vína, sůl, mletý pepř, 3 lžíce demi glace, pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Játra nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté, odstraníme přebytečné blány a opepříme je, nesolíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a játra na ni vložíme. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky a necháme restovat vedle jater. Jakmile jablka zezlátnou, vyndáme je. Játra otočíme a přídáme k nim cibuli nakrájenou na půlkolečka. Játra nesmíme vysušit, měla by být skoro krvavá. V této fázi je vyjmeme z pánve a necháme odpočinout. Do pánve k cibuli přidáme cukr, necháme krátce zkaramelizovat, cibuli zastříkneme bílým vínem a necháme ho skoro odpařit. Přidáme pár lžic demi glace a společně krátce provaříme. Nakonec zjemníme trochou chlazeného másla.

www.tacos.cz Odpočatá játra osolíme a podáváme je na restovaných jablkách, přelitá zkaramelizovanou cibulí a zasypaná nahrubo nasekanou pažitkou.

vloženo 05.02.2012    zobrazeno 3141x    verze pro tisk

Telecí játra po maďarsku

Telecí játra s flambovanou hruškou

Telecí játra s kuřetem a mandlemi

Telecí játra s ovocem

Telecí játra s pečenými jablky a cibulí

Telecí játra ve sladkokyselé omáčce
(Ficatu ca 'acitu)

Telecí ledvina

Telecí ledvinky po vinařském způsobu

Vepřová játra po španělsku

Vepřová játra s mandlemi

Vepřová játra v červeném oleji

Vepřová játra valašská

Vepřové ledvinky Čchao