cpt. Cook
 

Postřekovské ledvinky

Pražená játra

Ražniči z telecích jater

Sečuánská játra

Sýr a játra na jehle

Telecí játra Lisabon

Telecí játra na cibulce s jablky

Telecí játra po maďarsku

Telecí játra s flambovanou hruškou

Telecí játra s kuřetem a mandlemi

Telecí játra s ovocem

Telecí játra s pečenými jablky a cibulí

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí játra ve sladkokyselé omáčce

Ficatu ca 'acitu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg telecích jater, 1/2 šálku olivového oleje, 1/2 šálku octa, 3 lžičky moučkového cukru, 3 stroužky česneku, 4 snítky máty peprné (čerstvá nebo i sušená), sůl, mletý pepř, strouhanka nebo mouka na obalení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Játra nakrájená na tenké plátky z obou stran z obou stran posypeme moukou nebo strouhankou, lehce ji do nich vtlučeme, nebo je do strouhanky položíme, také jemně přitlačíme a přebytečnou otřepeme. Jde o sicilský recept (název v italštině je Fegato all'agrodolce), na západní části ostrova používají strouhanku, ve východní preferují mouku.

www.tacos.cz Polovinu oleje rozehřejeme a játra z každé strany asi 4 až 5 minut osmažíme, až jsou hotová, nesmíme je převařit. Osmažená odložíme na mísu a okořeníme solí, mletým pepřem a mátou.

www.tacos.cz Omáčka: rozehřejeme zbylý olej, přidáme česnek nakrájený na tenké plátky (někdy se místo česneku použije cibule také nakrájená na tenké plátky) a osmahneme, až začne měnit barvu. Odstraníme z ohně a opatrně přidáme cukr a ocet. Pokud jsme použili strouhanku, přidáme i pár lžic vody. Dvě minuty směs redukujeme za stálého míchání a pak jí přelijeme povrch jater.

vloženo 01.11.2009    zobrazeno 2063x    verze pro tisk

Telecí ledvina

Telecí ledvinky po vinařském způsobu

Vepřová játra po španělsku

Vepřová játra s mandlemi

Vepřová játra v červeném oleji

Vepřová játra valašská

Vepřové ledvinky Čchao