cpt. Cook
 

Postřekovské ledvinky

Pražená játra

Ražniči z telecích jater

Sečuánská játra

Sýr a játra na jehle

Telecí játra Lisabon

Telecí játra na cibulce s jablky

Telecí játra po maďarsku

Telecí játra s flambovanou hruškou

Telecí játra s kuřetem a mandlemi

Telecí játra s ovocem

Telecí játra s pečenými jablky a cibulí

Telecí játra ve sladkokyselé omáčce
(Ficatu ca 'acitu)

Telecí ledvina

Telecí ledvinky po vinařském způsobu

Vepřová játra po španělsku

Vepřová játra s mandlemi

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřová játra v červeném oleji

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  1/2 kg vepřových jater, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce červeného oleje, 15 lžic desertního vína, 3  feferonky, 1/2  pórek, 10 dkg kapie, 1/2 lžíce škrobové moučky, 1/2 lžičky glutasolu, 1/2 dl vývaru, sůl,

Červený olej: 1/2 dl oleje, 1/2 lžičky chilli papriček

zkopírováno z http://www.tacos.cz Játra nakrájíme na velmi jemné plátky a ve vařící vodě krátce povaříme tak, aby nekrvácela. Propláchneme studenou vodou a necháme na sítě okapat. Ze sójové omáčky, vína, vývaru, glutasolu a jemně sekaných pfeferonek si uvaříme zálivku. Mírně zahustíme škrobem a necháme prochladnout. Játra zalijeme, dochutíme solí a červeným olejem, přidáme na nudličky nakrájený pórek a kapie a necháme 1 den marinovat. Podáváme s pečivem.

www.tacos.cz Červený olej si připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme stolní olej, vmícháme do něj červené chilli papričky a krátce je osmahneme, až olej dostane načervenalou barvu a ostrou příchuť. Červený olej si můžeme připravit do zásoby. Nekazí se.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2323x    verze pro tisk

Vepřová játra valašská

Vepřové ledvinky Čchao